回到网站

WAAROM IS ELK E-MAILADRES GOUD WAARD?

Voordelen bezit van mailinglist

· Lead Generation

Het belang van een gevulde actuele mailinglist wordt te vaak onderschat.
Hierdoor laten bedrijven veel geld liggen!
Ik laat je in dit artikel zien hoe je voordeel behaalt met een mailinglijst.

Goede mailinglist is goud waard!

Met een goede mailinglist kun je op elk gewenst moment traffic (online bezoekers) naar je website genereren. Helemaal in eigen beheer.

  • Je realiseert er meer verkoop mee omdat je de doelgroep gericht kunt benaderen.
  • Je krijgt bovendien inzicht in wat er gebeurt (statistieken) en kunt de processen sturen.
  • Je bespaart ook nog eens aanzienlijk op de kosten van adverteren.

De drie typen traffic

Om dit te begrijpen moet je weten dat er drie typen traffic naar een website zijn:

  • Traffic die je NIET kunt controleren 
  • Traffic die je WEL kunt controleren 
  • Traffic die je BEZIT 

Als je snapt hoe elk type werkt en wat ze met elkaar te maken hebben, dan beschik je over de mogelijkheid om traffic te managen. En daarmee kun je het maximale aantal leads converteren in klanten en repeterende klanten.

Wat is traffic die je NIET kunt controleren?

Dat is traffic naar en op je website waar je geen controle over hebt. Je hebt bijvoorbeeld een blog geschreven waar men op Facebook en LinkedIn veel over praat. Dat levert je extra traffic op naar je website.
 

Je hebt echter geen controle over het moment waarop de traffic naar je toe komt. Het algoritme van de Google zoekmachine bepaalt namelijk hoe hoog je content en website in de zoekresultaten komen.
 

Ongecontroleerde traffic komt van social media, zoals facebook, Youtube, Twitter en LinkedIn. Maar ook organisch door SEO.

Wat is traffic die je WEL kunt controleren?

Dat is betaalde traffic die je met adverteren naar je website stuurt.


Je laat bijvoorbeeld een campagne lopen bij Google Adwords. Iedereen die op de advertentie klikt, stuur je naar een pagina. Bij voorkeur naar een speciale landingspagina. Niet naar je home pagina.
 

Voor deze gecontroleerde traffic betaal je een bepaald bedrag per klik op een advertentie op Facebook, Google, LinkedIn etc. Deze traffic heeft echter als belangrijk nadeel dat hoe meer je ervan wilt, hoe meer geld het kost.

Wat is traffic die je BEZIT?

Dat is de traffic van de contacten die hun e-mailadres hebben gegeven en op je mailinglist staan. Het is traffic die je bezit omdat je op elk gewenst moment een e-mailing kunt versturen naar een segment of de hele mailinglist.

Het is je eigen distributiekanaal

Dit distributiekanaal zal direct nieuwe traffic voor je genereren, omdat je de ontvangers aanzet om in actie te komen.

Traffic die je bezit hoef je niet meer te kopen van Google of Facebook

Het bezit van je eigen distributiekanaal scheelt aanzienlijk in de kosten. Bovendien kun je de mailinglist gebruiken om steeds opnieuw iets te verkopen. Deze omzet is pure winst!

Je zet de website in om de mailinglist te vullen!

De belangrijkste reden om alle traffic die naar je website komt te vragen om hun e-mailadres te geven in ruil voor een digitaal presentje. Ze moeten op je mailinglist komen!

Automatiseer het

Automatiseer dit proces met een systeem (een verkoopmotor) en haal het maximale aantal klanten uit je online bezoekers.

Daarvoor heb je een e-mail marketing of beter een e-mail marketing automation systeem nodig. Dat zorgt er namelijk voor dat elke online bezoeker die zijn e-mailadres invoert direct een digitaal presentje krijgt toegezonden. En vervolgens - druppelsgewijs - e-mails gericht op een persoonlijke kennismaking ontvangt. Marketeers noemen dit een DRIP campagne.


Het doel van de DRIP is het opbouwen van een eerlijke relatie met de ontvanger en het maken van een afspraak. Dit hele proces verloopt volautomatisch.
 

De mailinglist vult zich continu met nieuwe e-mailadressen en de (opvolg)e-mails worden automatisch verstuurd. Hierdoor haal je het maximale aantal klanten uit je online bezoekers.

Nearly half of all responding B2B buyers will consume three to five pieces of content before interacting with a salesperson. ~Demand Gen.